Assalaamu Alaikum Wa Rahmatullaahi Wa Barkaatuhu,

 

Met deze nieuwsbrief informeert het bestuur van Moskee Anwar-E-Mustafa u over de activiteiten in het laatste deel van de Ramadan, het Eid-ul-Fitr gebed en informatie over de Hartstichting.

 

Ramadan 2023/1444

Alhamdulillah, we naderen het einde van de Ramadan en zijn ons aan het voorbereiden op Lai-Latoel-Qadr en Eid-ul-Fitr.

U bent nog steeds van harte welkom om het Tarawieh-gebed gezamenlijk in djamaat-verband te verrichten, direct na het Isha-gebed, die door hafiz Adnaan Saheb wordt voorgegaan. De vrouwen kunnen op de 2e etage deelnemen aan het Tarawieh-gebed.

 

Lai-Latoel-Qadr

De bijzondere nacht van Lai-Latoel-Qadr valt deze Ramadan In Shaa Allah op maandag 17 april. Het is mogelijk om de hele nacht in de moskee door te brengen. U kunt dan na het Isha- en Tarawiehgebed uw vrijwillige gebeden verrichten.

 

I’tekaaf

Indien er broeders zijn die interesse hebben voor het verblijven van de laatste 10 dagen van de Ramadan in de moskee (I’tekaaf), dan kan dit kenbaar gemaakt worden bij Hadji Masoed Sheikkariem (06 22408005).

 

Eid-ul-Fitr

Het Eid-ul-Fitr gebed zal In Shaa Allah op vrijdag 21 april exact om 9:30 uur verricht worden. U wordt verzocht om op tijd van huis te vertrekken vanwege beperkte parkeergelegenheid in de naaste omgeving. Net zoals de afgelopen twee jaren zal, na het gebed, geen gezamenlijke Eid-ul-Fitr viering plaatsvinden in de zaal. Derhalve hoeft u geen geen hapjes mee te nemen naar de moskee.

 

Zakaat en Sadka-fitr

Het bestuur stelt het zeer op prijs om alle bijdragen voor Zakaat en Sadka-fitr, zoveel als mogelijk, giraal te ontvangen op IBAN: ING NL82INGB0002153399 t.n.v. Stichting welzijn voor moslims in Den Haag e.o. Mocht dat niet mogelijk zijn dan kunt u uw bijdrage ook contant aan het bestuur afgeven. Het bedrag voor Sadka Fitr is bepaald op € 7,50 per persoon. Voor de verwerking in de administratie is het wenselijk dat zowel Sadka Fitr, Zakaat dan wel vrijwillige donatie afzonderlijk wordt overgemaakt op de desbetreffende rekening

 

Hartstichting

Het bestuur is door een zuster die bij de Hartstichting werkt benaderd. Deze zuster wil meer vertellen wat over de Hartstichting doet en wat de stichting voor u kan doen.

De Hartstichting wil dat iedereen een gezond hart en gezonde bloedvaten heeft en dat mensen ook gezond oud worden. De Hartstichting geeft geld aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en onderzoek om te zorgen dat mensen niet ziek worden.

Zij geven voorlichting over hart- en vaatziekten. U kunt informatie vinden op hun website en folders bestellen. Heeft u een vraag over uw hart, bloedvaten of bijvoorbeeld gezond leven? Bel dan met een van de voorlichters. De voorlichters zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 13.00 uur. Het telefoonnummer is 0900-3000300. Vragen stellen kan ook via de chat. De chatfunctie vindt u op www.hartstichting.nl.

Wilt u meer lezen over bijvoorbeeld het hart, de bloedvaten, bloeddruk, cholesterol of een ander onderwerp? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wassalaam,

Het bestuur