Assalaamu Alaikum Wa Rahmatullaahi Wa Barkaatuhu,

Met deze nieuwsbrief informeert het bestuur van Moskee Anwar-E-Mustafa u over alle activiteiten betreffende de heilige maand Ramadan, het verduurzamen van ons moskeegebouw, rectificatie over periodieke donatie en vervangen van het tapijt van de vrouwengebedsruimte.

Ramadan 2023/1444
Alhamdulillah, donderdag 23 maart 2023 zal, In Shaa Allah, de eerste dag van de heilige maand Ramadan zijn. De Ramadan timetable is reeds met de vorige nieuwsbrief per post verstuurd en zal ook op de website en FB pagina van de moskee geplaatst worden. Tijdens de maand Ramadan verzorgt onze Imam Maulana Ali Mustafa Seinpaal, namens Moskee Anwar-E-Mustafa het sehrie programma van radio Amor. Wij wensen alle moslims alvast een gezegende Ramadan toe.

Tarawie
Het 1e Tarawie-gebed (20 rakaat) zal woensdagavond 22 maart 2023, direct na het Isha-gebed, beginnen. Het Isha- en witr-gebed zal door Maulana Ali Mustafa Seinpaal worden voorgegaan. Het Tarawie-gebed zal dit jaar weer door hafiz Adnaan saheb geleid worden. Het is voor vrouwen ook mogelijk om in de moskee deel te nemen aan het Tarawie-gebed.

I’tekaaf
Indien er broeders zijn die interesse hebben voor het verblijven van de laatste 10 dagen van de ramadan in de moskee (I’tekaaf), dan kan dit kenbaar gemaakt worden bij Hadji Masoed Sheikkariem (06 22408005).

Overlast buren
Het bestuur verzoekt iedereen die bij het Tarawie-gebed aanwezig zal zijn, rekening te houden met onze buren. Ga niet buiten (luid) praten, doe dat binnen en verlaat de moskee in stilte.

Zakaat en Sadka-fitr
Het bestuur stelt het zeer op prijs om alle bijdragen voor Zakaat en Sadka-fitr zoveel als mogelijk over te maken op IBAN: ING NL82INGB0002153399 t.n.v. Stichting welzijn voor moslims in Den Haag e.o. Mocht dat problemen opleveren dan kunt u dat ook contant aan het bestuur geven. Het bedrag voor Sadka Fitr is bepaald op 7,50 Euro per persoon. Voor de verwerking in de administratie is het wenselijk dat zowel Sadka Fitr, Zakaat dan wel vrijwillige donatie afzonderlijk wordt overgemaakt op de desbetreffende rekening.

Verduurzamen moskee
Het plaatsen van de verwarmings- en koelunits zijn Alhamdulillah in vergevorderde stadium. Deze werkzaamheden zullen In Shaa Allah voor het begin van de maand Ramadan zijn afgerond. De zonnepanelen zullen in de loop van dit jaar ook geplaatst worden, zodat wij bijna helemaal af kunnen van het gas. Langs deze weg verzoeken wij u om ten behoeve van de verduurzaming een éénmalige schenking aan de moskee te doen en wij bidden tot Allah subhanahu wa ta'ala dat u rijkelijk beloont wordt voor uw gift. U kunt ook een schenking namens een dierbare overleden familielid doen zodat hij of zij ook hier de zegeningen van kan blijven ontvangen.

Rectificatie periodieke donatie
Zoals u weet zijn bijna alle prijzen de afgelopen tijd flink gestegen en dit heeft ook gevolgen voor onze moskee met name de kosten voor onderhoud, water, verzekeringen en energie. Als gevolg hiervan zijn onze maandelijkse uitgaven flink gestegen. Aangezien de moskee afhankelijk is van uw donaties om deze kosten te kunnen betalen doen wij een beroep op uw vrijgevigheid en welwillendheid om het bedrag dat u maandelijks overmaakt te verhogen naar € 15. Wij hebben voor de automatische incasso echter uw toestemming nodig dat u akkoord gaat met de verhoging naar € 15. Daarom verzoeken wij u om uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, emailadres en IBAN nummer inclusief ten naamstellingsrekeningnummer te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; wij zullen dit dan aanpassen naar € 15,-. Het is ook mogelijk om dit persoonlijk aan een bestuurslid door te geven. Uiteraard zal het bestuur zeer discreet omgaan met uw persoonsgegevens, daar kunt u op vertrouwen.

Vervangen tapijt vrouwengebedsruimte
Het bestuur heeft besloten om het tapijt van de vrouwengebedsruimte te vervangen. Wij streven ernaar om dit voor het aankomende Eid-ul-Fitr gebed gerealiseerd te hebben. Ook voor deze uitgave zou een éénmalige bijdrage welkom zijn.

Contact
Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek met de imam of iemand van het bestuur dan kunt u contact opnemen met o.a. de volgende bestuursleden: Hadji Nazir Mohamed (06 40850600), Hadji Masoed Sheikkariem (06 22408005) of Hadji Sharief Imambuks (0623308247) of een ander bestuurslid.

Het bestuur,
Wassalaam